Spring til indhold

Fri for mobberi

VI arbejder med FRI FOR MOBBERI/ Bamseven

  • Fri for mobberis maskot hedder Bamseven. Bamseven findes i en stor udgave i Fri for Mobberi-kufferten og i en lille udgave, som børnene får hver især. Bamsen symboliserer tryghed og venskab og skal minde børnene om at passe godt på hinanden og at være gode kammerater.
  • Fri for mobberi henvender sig især til 3,4 og 5 års børn og hver gruppe har en kuffert med materialer og redskaber som passer til alderen.
  • Allerede på musestuerne arbejder vi med Bamseven, så børnene får kendskab til ham tidligt. Der er han med når der holdes samling, han bor fast på stuen, og hvis man er ked af det, kan man altid få Bamseven at putte med.
  • Nede hos MUSENE, er han altid med, når der holdes samling, han bor fast på stuen så hvis man er ked af det, kan man altid få bamseven og putte med.
  • Når børnene bliver ældre, lærer de Bamseven bedre at kende og alle børn får deres helt egen lille bamseven magen til den store. Der også bor på stuen. Den har en fast plads og alle børn ved, hvor deres bamseven er. De må til hver en tid hente den og bruge den.
  • Når der holdes samling på stuen, sammen med Bamseven. Synger vi sange om at være gode venner, laver massage på hinanden, og giver mulighed for en venskabelig kontakt. Vi taler meget om, hvad det vil sige at være en god ven, hvordan man har det og hvad man kan gøre, hvis man kan se en ven, der er ked af det. Vi arbejder meget med vigtigheden i at man er gode kammerater og man skal hjælpe hinanden. Det er trygt og dejligt med mange gode venner.